Lipasen logo Lipasen logo Lipasen online agenda
  • Klik hier om Lipasen te volgen op Twitter en facebook:

  • Twitter logo Facebook logo
Lipasen logo

Impressie van gegeven voordrachten en workshops

17 tot 20-11-2014: Kindvriendelijke kookworkshop: 'Gezonde voeding'

Lipasen gaf, tijdens het schoolthema 'de gezonde week', kookworkshops aan de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Te Huldenberg en Loonbeek. Tijdens de kookworkshop werd rekening gehouden met mogelijke allergie├źn van de kinderen. De gemaakte receptjes werden aangepast zodat alle kinderen mee konden doen.

Oktober en november 2014: Winkeloefening

Lipasen gaf diverse winkeloefeningen met als doel de consument bewuster te maken van wat er op verpakkingen staat. Er werden voordrachten gegeven in opdracht van LMN Groot Leuven en in opdracht van LOGO Oost-Brabant.

18-10-2014: De administrateive kluwen in de diëtistenpraktijk

Op de studiedag VBVD provenciale Vlaams-Brabant gaf Lisette van Lipasen een presentatie over de RIZIV-administratie in een diëtistenpraktijk.

27-02-2014: Diabetes en het rijbewijs

Op de LOK vergadering van de huisartsen van Keerbergen gaf Lipasen een voordracht over Diabetes en het rijbewijs. Er werd uitgelegd aan de huisartsen waar op gelet moet worden bij diabetespatiënten die een rijbewijs hebben.

Lipasen logo

Van januari tot december 2014: Groente zkt kok

Lipasen heeft, in opdracht van LOGO Oost-Brabant, verschillende workshops rond groentenbereidingen gegeven bij o.a. Amber v.z.w., Entiris, OCMW Bierbeek, OCMW Tielt-Winge, IGO Tienen en gemeente Huldenberg.

Januari en maart 2014: Reclame, we zijn er vet mee!

Lipasen gaf, in opdracht van LOGO Oost-Brabant, bijscholing in de bibliotheek van Kortenberg en aan leerkrachten van de gemeentelijke basisschool te Huldenberg. Met deze voordracht worden de deelnemers bewuster gemaakt van en leren kritischer omgaan met reclameboodschappen en verkoopargumenten. Dit om hun reclamewijsheid te verhogen.

09-12-2013: Groente zkt kok (diabetes)

Deze workshop, in opdracht van LMN Groot Leuven en LOGO Oost-Brabant, was gericht op diabetes. Het doel van de kookworkshop was met mensen met diabetes te leren hoe ze groenten kunnen bereiden met een minimum aan kookkunst voor een maximum aan gezondheid.

December 2013: Groente zkt kok

Lipasen heeft, in opdracht van LOGO Oost-Brabant, verschillende workshops rond groentenbereidingen gegeven bij o.a. OCMW Diest, Aksent Diest en CAW Leuven.

24-10-2013: De diëtist

Op de LOK vergadering van de huisartsen van Keerbergen gaf Lipasen een voordracht over de samenwerking in de 1e lijn tussen een huisarts en diëtist. Er werd uitgelegd aan de huisartsen wat een diëtist voor een huisarts kan betekenen.

17-10-2013: Gezonde voeding

Deze actieve workshop is gegeven aan leerlingen van de eerste graad van de SMIKS te Keerbergen tijdens een gezondheidsmiddag.

17-10-2013: Gezonde keuzes in de dagelijkse voeding

Lipasen gaf deze voordracht aan volwassenen van de Open School te Haacht.

16-12-2012: Opvolgen van CNI patienten in de eerste lijn door de diëtist

Deze voordracht werd gegeven voor huisartsen, apothekers, diabeteseducatoren en diëtisten in het MCH te Leuven.