Lipasen logo Lipasen logo
  • Klik hier om Lipasen te volgen op Twitter en facebook:

  • Twitter logo Facebook logo
Lipasen logo

Over mezelf

Mijn naam is Lisette van Loosdrecht en ik ben een door het RIZIV erkend (sport)diëtist en voedingsdeskundige. Daarnaast ben ik ook opgeleid tot diabeteseducator.

Lisette Van Loosdrecht

Opleiding(en)

  • In 2010 studeerde ik, met onderscheiding, af aan de Katholieke Hogeschool Kempen als Bachelor in voeding en dieetkunde.
  • In januari 2011 behaalde ik het post-HBO certificaat Motivational Interviewing aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nederland.
  • In juni 2013 studeerde ik af aan de Erasmus Hogeschool te Brussel als post-graduaat diabeteseducator.
  • In december 2013 behaalde ik ook het post-HBO certificaat Sportvoeding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
  • In maart 2014 heb ik me gespecialiseerd in het FODMaP-dieet.

Ervaring

Ik heb meer dan 2 jaar ervaring als klinisch en poliklinisch diëtist. Sinds het najaar van 2012 werk ik als zelfstandig diëtist in Keerbergen en bij gezondheidscentrum ALPE in Herent.
Sinds september 2013 werk ik ook als freelance diëtist vanuit Lipasen voor Oostrem v.z.w. en vanaf september 2014 ook voor huisarstenpraktijk Keerbergen.
In augustus 2014 heeft Lipasen een spreekuurlocatie geopend bij huisartsenpraktijk R.A.M.S.E.Z te Herselt. In 2015 zijn de spreekuurlocaties in Kortenberg, Meerbeek en bij het Cardiosporten te Keerbergen erbij gekomen.
Daarnaast geef ik regelmatig kookworkshops en voordrachten vanuit Lipasen en in opdracht van Healthy Food Projects en LOGO Oost-Brabant.

Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van voeding en dieet, neem ik regelmatig deel aan lezingen, congressen en studiedagen.

Sinds december 2012 vertegenwoordig ik de diëtisten in de multidisciplinaire stuurgroep van LMN Groot Leuven. Verder ben ik lid van de Nederlandse Diëtisten vereniging en de Vlaamse beroepsvereniging voor voedingskundigen en diëtisten. Ook ben ik actief lid van de Diabetes and Nutrition Organization als redactielid van DNO nieuws.

DNO logo