Lipasen logo Lipasen logo Lipasen online agenda
  • Klik hier om Lipasen te volgen op Twitter en facebook:

  • Twitter logo Facebook logo
Lipasen logo

Team

Lisette van Loosdrecht is een door het RIZIV erkende (sport)diëtist en opgeleid tot diabeteseducator. Daarnaast ben ik ook opgeleid tot FODMaP-diëtist.
Hieronder stel ik mezelf kort voor.

Ik ben lid van de Vlaamse beroepsvereniging voor voedingskundigen en diëtisten.

Lisette van Loosdrecht

Lisette Van Loosdrecht

Opleiding(en)

  • In 2010 studeerde ik, met onderscheiding, af aan de Katholieke Hogeschool Kempen als Bachelor in voeding en dieetkunde.
  • In januari 2011 behaalde ik het post-HBO certificaat Motivational Interviewing aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Nederland.
  • In juni 2013 studeerde ik af aan de Erasmus Hogeschool te Brussel als post-graduaat diabeteseducator.
  • In december 2013 behaalde ik ook het post-HBO certificaat Sportvoeding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
  • Sinds 2014 ben ik gespecialiseerd in het FODMaP-dieet.

Ervaring

Na meer dan 2 jaar ervaring als klinisch en poliklinisch diëtist, startte ik in 2012 mijn praktijk als zelfstandig diëtist. In de loop der jaren zijn er verschillende spreekuurlocaties bijgekomen in Herent, Kortenberg, Heverlee, Ramsel en Keerbergen. Ook werk ik als freelance diëtist vanuit Lipasen voor Oostrem v.z.w..

Sinds mei 2022 werk ik halftijds in loondienst voor het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant als diëtist-diabeteseducator. De spreekuurlocaties van Keerbergen en Ramsel zijn verhuisd naar de verpleegposten van het Wit-Gele Kruis in Haacht en Aarschot.

Verder geef ik regelmatig kookworkshops en voordrachten vanuit Lipasen en in opdracht van Healthy Food Projects en LOGO Oost-Brabant.

Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van voeding en dieet, neem ik regelmatig deel aan lezingen, congressen en studiedagen.

Van december 2012 tot juni 2020 vertegenwoordigde ik de diëtisten in de multidisciplinaire stuurgroep van LMN Groot Leuven.